Pro Regeschool Noorderhof

Wat fantastisch dat u meer wilt weten over onze nieuwe, tweede locatie: Pro Regeschool Noorderhof. Een locatie aan de Louis Couperusstraat waar we de kracht van de Pro Regeschool Hemsterhuis kunnen aanvullen met de mogelijkheden van een nieuw pand.

Lekker nog meer leren!

In Amsterdam Slotermeer bouwen we
aan een tweede locatie voor onze prachtige school.

Een gevarieerde school die voortbouwt op een filosofie die werkt.
Een Pro Regeschool die vanuit een sterke basis werkt aan vertrouwen
Een fijne buurtschool die je gunt aan elk kind.

Een school waar hij is om te leren.
Trots mag zijn op wie hij is en wat hij kan.
Waar hij een zetje krijgt om verder te gaan.
Ons vertrouwen mag lenen als hij even twijfelt.
Onze zegen heeft als hij het zeker weet.

Toe maar! Je kunt het. Echt!

Benieuwd wie zich nog meer aanmelden?

Een nieuwe schoollocatie bouwen en uitbouwen, kunnen wij niet alleen. Daar zijn natuurlijk ouders en kinderen voor nodig. Daarom zijn we ook heel blij met de groep enthousiaste ouders die, net als wij, sterk geloven in de groei van deze mooie buurtschool.

Ook u kunt zich voegen bij deze groep. Want de periode waarin uw kind naar de basisschool gaat, is best spannend. Door samen naar deze periode toe te leven, elkaar te leren kennen en samen die mooie buurschool te vormen, zorgt voor een fijne start van een bijzondere periode.

Meestgestelde vragen

Een nieuwe locatie betekent ook veel nieuwe vragen van ouders. We hebben de meestgestelde vragen voor u verzameld en beantwoord. Klik op de betreffende vraag voor het antwoord.
    1Waarom een nieuwe school?
    De Pro Regeschool Noorderhof is eigenlijk geen nieuwe school. Het is een tweede locatie van een bestaande school: de Pro Regeschool Hemsterhuis in Slotervaart. Het voordeel van de nieuwe locatie is dat er een volledig nieuw pand gebouwd wordt. Alle ambities die we hebben met de Pro Regeschool kunnen we hier direct waarmaken. De belangrijkste reden om in Slotermeer een tweede locatie te openen, was het resultaat van de eerste locatie. We hebben daar, met een fantastisch team en heel veel betrokken ouders, een school gecreeƫrd die zo'n mooie afspiegeling is van het veelzijdige Amsterdam. Het is echt een buurtschool waar kinderen dichtbij huis vriendjes voor het leven kunnen maken. Dat gunnen we kinderen aan de Noordzijde van de Sloterplas ook.
    2Hoe groot is de school?
    Op dit moment zitten er 130 leerlingen op de school, verdeeld over 8 groepen. Het nieuwe pand biedt ons de kans om te groeien naar X leerlingen verdeeld over y groepen. Dat is op basis van het pand dat op dit moment in aanbouw is. Dit pand kan op een later moment nog verder uitgebreid worden zodat we nog meer buurtkinderen kunnen ontvangen.
    3Wat houdt het ouderinitiatief precies in?
    Vanuit de buurt Het Noorderhof hebben een groep ouders aangegeven veel interesse te hebben in onze nieuwe locatie als school voor hun kind. Het vertrouwen in ons onderwijs is groot, de stap om als eerste hun kind aan te melden ook. Want natuurlijk is het ook spannend, het gaat immers om hun kind. Daarnaast is het pand nog niet gebouwd en kunnen ze nu nog niet precies zien hoe het straks gaat worden. Ze vinden elkaar in hun grote wens: een mooie buurtschool, dichtbij huis, waar hun kind een fijne jeugd gaat beleven. Met elkaar en de school kunnen we dit realiseren.
    4Wat kun je vertellen over het onderwijs op de school?
    Op de Pro Rege School vinden we een sterke basis belangrijk. We besteden daarom veel aandacht en energie aan taal, lezen, rekenen en schrijven. Dat klinkt misschien saai, maar dat is het niet. Want heb je deze vaardigheden eenmaal onder de knie, dan ligt de wereld voor je open. Dan ben je vrij om te gaan, op zoek naar het volgende dat jij wilt leren. Meer over onze aanpak vindt u hier.
    5Wanneer wordt het nieuwe pand opgeleverd?
    Op dit moment is de planning: oktober 2020. Wat ons betreft kan het niet vroeg genoeg zover zijn. Op dit moment zitten we in het oude schoolpand van de Noordmansschool direct tegenover het in aanbouw zijnde pand. We kunnen wel al wat foto's van het pand delen! Die vindt u hier.

Waar ligt de school

Op een steenworp afstand van de wijk Noorderhof, Slotermeer Zuid-West en de Stip bouwen we aan onze nieuwe locatie.

Het adres is:
    Louis Couperusstraat 131
    1064 CE, Amsterdam

Kom langs!

Nu kunnen wij natuurlijk pagina's vol schrijven met informatie over onze nieuwe locatie en aanpak, maar speciaal voor u, als geinteresseerde ouder voor onze locatie Noorderhof, organiseren we een informatiedag. Meld u aan, dan ontmoeten we elkaar echt en leren we elkaar beter kennen.

De gegevens die u hier invoert, gebruiken we uitsluitend om eventueel eenmalig contact met u op te nemen over de open dag op de door u gewenste datum.

Blijf op de hoogte!

Wanneer staat het nieuwe pand er? Hoe staat het met de aanmeldingen? Nieuws over het onderwijs? Er gebeurt veel de komende tijd. Wilt u bij blijven? Meld u dan aan voor onze updates!