Kunst- en cultuurschool

Op de Pro Regeschool besteden we extra aandacht aan kunst en cultuur. Kunst en cultuur maken het leven rijker en versterken het emotionele leven. Ze brengen mensen bij elkaar en geven plezier en voldoening. Alle reden om daar extra in te investeren! Bij ons op school leren de kinderen hun talenten te ontdekken op het gebied van muziek, dans, drama, tekenen en verhalen vertellen.

Onze leerkrachten hebben allemaal een bepaalde affiniteit met kunst en cultuur. Zij willen hun persoonlijke kwaliteiten inzetten voor de ambities van de school. In elke groep is er aandacht voor muziek en/of drama. Ook betrekken wij externe partners, zoals de Muziekschool en SEP (Stichting Educatieve Projecten). De Krakeling, het Muziekatelier en BIK (Beroepskunstenaars in de klas) komen regelmatig in de school. Ook is er een schoolorkest [link invoegen], voor en door de leerlingen. Dit orkest houdt jaarlijks audities en wordt begeleid door een dirigent van de Muziekschool. Het oefenen vindt plaats onder schooltijd.

Ook voor de ouders is er een rol in het kunst- en cultuuronderwijs. Eén a twee keer per jaar zijn er workshops van ouders die hun passie en talenten willen delen met onze kinderen.