Groep 7A

Groep 7B

Kinderboekenweek:

Klas maakt zelf een korte film

Groep 7b heeft zelf een korte film gemaakt over het thema van de kinderboekenweek.

De film gaat over een blaadje dat uit een printer komt met een eng gezicht er op en als je er naar kijkt word je een monster.

Ik ben zelf bij de opnames

Geweest en ben zelf ook een klein stukje in beeld geweest.

Ik heb meegeholpen met de film en ik vond het een groot succes.

En dit was verslag van Fadima Koroma uit 7b

Het filmpje

Schooltuinen groep 6 & 7

Het is een heel leuk jaar voor groep 7 bij schooltuinen. We hebben leuke dingen gedaan & gemaakt. We hadden in groep 6 ook schooltuinen, het is bijna afgelopen. We hebben ook veel geoogst .Bijvoorbeeld pepers & courgette. We hebben veel geleerd we wil je de recepten  hier onder een paar recepten.

Hier recepten

Kruidenboter: roomboter, kruiden die je lekker vindt en zout bij elkaar mengen.

Soep: groenten zoals courgette, wortel, peterselie, ui, tomaten water 4

Bouillonblokjes en dat was het

DOEI!!!!!!

Indianen in Amerika

Sinterklaas in 7B

We gingen met de school naar Sloterplas en we genoten van de sint en zijn pieten.

Het was leuk de pieten deelden pepernoten uit nadat we hadden gezongen.

Sint gaf kinderen de hand.

Hij kwam met een boot.

Toen we terug kwamen gingen we beginnen met de surprises.

We waren de hele dag bezig tot half 2.

De gedichten waren mooi en de surprises ook.

Op maandag hadden we een kijkavond waar op iedereen de mooie surprises kon zien.

Alleen de groepen 6 tot 8 maakten surprises.

Het was prachtig.

We hadden ook een prijsvraag hoeveel pepernoten er in een grote pot zaten.

Het waren er meer dan 3000 pepernoten.

Op dinsdag toen we klaar waren met surprises mochten we bouwen en spelen.

Groep 7C

En toen stond ik opeens voor groep 7c! Wat zijn de kinderen dan opeens al groot! Sommigen al een paar cm langer dan de juf!

We hebben een druk jaar voor de boeg. Het is een belangrijk jaar want we bereiden ons al een beetje voor op de middelbare school. We gaan ons theorie examen voor verkeer doen en we gaan dieper in op het rekenen mer breuken en staartdelingen. Gelukkig staan er ook een aantal leuke uitjes op de agenda zoals, onze wekelijkse les bij de schooltuinen, Madurodam, een bezoek aan de Tweede Kamer en het IDFA festival!

Met Prinsjesdag zijn we zelfs al op tv geweest, dat was een hele spannende middag! Kortom een druk maar vooral gezellig en leerzaam jaar!

Schooltuinen:

Bakken met groep 7 om geld op te halen voor de kinderen die op Sint Maarten wonen.

Mad Science voorstelling: