Groep 1/2 A

Groep 1/ 2 A is dit jaar begonnen met 25 leerlingen en in de loop van dit jaar komen er nog gezellig wat kinderen bij. We zijn inmiddels alweer 6 weken op school en wat hebben wij nog mooi weer gehad, de eerste paar weken  na de vakantie. 
Hier hebben wij ook nog even lekker van genoten. 
Wij zijn bij de kleuters begonnen met het thema kleur en vorm en momenteel hebben wij het over het thema thuis. De kinderen van groep 1/2A hebben al ontzettend veel spullen mee genomen van thuis en weten heel goed de spullen van school en van thuis te onderscheiden. 
De kinderen hebben geoefend met de fijne motoriek en konden Raai de Kraai  helpen aan een nieuw nest. Ook oefenen de kinderen met het navertellen van Raai de Kraai, die op bezoek was bij een klas omdat hij zijn nest, met daarin zijn schatten, was kwijt geraakt. 
Ook zijn we weer bezig met tellen, meten en tijd en hebben we al verschillende liedjes geleerd en verhaaltjes uitgebeeld tijdens de drama lessen.
We gymmen twee keer per week 1 dag hebben we gym van een gymdocent en 1 keer van de leerkracht zelf. 
Het is dit jaar, jaar 2 dat wij werken met de vreedzame school. Wij zijn nu bezig met blok 2 ‘ wij lossen ruzies zelf op.’ De kinderen leren met behulp van de handpoppen ‘tijger en aap’ hoe zij in verschillende  situaties ruzies zelf kunnen op lossen en hoe ze met elkaar afspreken als ze om de beurt op bijvoorbeeld een fiets willen. 
Volgende week woensdag beginnen we met de Kinderboekenweek  ‘voor altijd jong!’ We openen deze week met een feestelijke opening op het schoolplein en koppelen ons thema thuis zoveel mogelijk aan de Kinderboekenweek. 
Voor de herfstvakantie staat ons ook nog een leuk uitje te wachten namelijk,  Artis. 
En dan zit het thema thuis er al weer op en gaan we het na de herfstvakantie leren over ‘ het weer.’

 

Groep 1/2 B


We zijn vaak kunstzinnig aan het werk. We kunnen onze namen met allerlei verschillende materialen schrijven. We hebben ook erg genoten van ons bezoek aan het Van Gogh museum. 

 

 

 

Groep 1/2C

 

Groep 1/2D

      

Groep 1/2 E